Petri Lehtipuu: Kestävin strategia luodaan yhteistyöllä

12.6.2020

Laatukeskuksen asiantuntijapalveluiden johtaja Petri Lehtipuu esitelmöi strategian merkityksestä kun tavoitteena on myös eriarvoisuuden vähentäminen. Lehtipuu oli mukana Kymppi-hankkeen aamutilaisuudessa 8.6.2020. Tilaisuudessa keskusteltiin Lehtipuun johdolla strategian laatimisprosessista ja toimeenpanosta sekä yrityksen arvoista. Tässä linkki Laatukeskuksen sivulle.

Petri Lehtipuu pohti esityksessään esimerkiksi sitä, missä tilanteissa eriarvoisuuden vähentäminen on erityinen arvo tai mitä muita arvoja eriarvoisuuden vähentämisen lisäksi yrityksen on tuotettava samaan aikaan. Ihmiset eivät lopulta osta tuotetta tai palvelua, vaan sitä vaikutusta mikä kaupan kohteena olevalla asialla on. Tämä olisi hyvä huomioida myös strategiassa.

Eriarvoisuuden vähentäminen on strategiakysymys

Työpajan osallistujat totesivat keskustelussa, että strategian laatimisprosessiin olisi hyvä ottaa mukaan monipuolisesti ja laajasti yrityksen työntekijöitä. Lisäksi ihmisiä, jotka kykenevät sanoittamaan eriarvoisuuden kokemuksen, olisi hyvä olla mukana yrityksen organisaatiossa tai vähintään sidosryhmissä.

Niin ikään Petri Lehtipuun mukaan kestävin strategian luodaan ottamalla mukaan laatimisprosessiin laajasti työntekijöiden lisäksi asiakkaita, sidosryhmiä ja muita yhteistyökumppaneita. Yhteisöllinen laatimisprosessi varmistaa sen, että strategian omistajuus on kaikilla strategiaa koskevilla tahoilla.

Osallistujat keskustelivat myös siitä, olisiko tuotteiden tai palveluiden hinnoittelua mahdollista toteuttaa niin, että kaupan kohteena oleva asia olisi laajemman joukon saavutettavissa. Kiinnostava esiin nostettu ajatus oli myös innovatiivinen hinnoittelupolitiikka, joka voisi mahdollistaa sekä kannattavuuden että saavutettavuuden.

Katso tästä työpajanauhoite. Nauhoitteessa ei ole tekstitystä.

https://dreambroker.com/channel/a4xpbq45/de7t6hwq

 

Tutustu Kymppi-hankkeeseen
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: