Diakonissalaitos on mukana Helsingin Kävelyfestivaalissa

21.3.2024

Helsingin Kävelyfestivaali on järjestetty vuodesta 2017 alkaen. Kävelyitä opastaa kirjava joukko asiantuntevia ja innostuneita oppaita: kaupunkiaktiiveja, tutkijoita, kirjailijoita, Helsinki-oppaita, jne. Diakonissalaitoksella oppaana on ollut alusta lähtien laitoksen historiaan erikoistunut intendentti Jaana af Hällström. Niin myös tänä vuonna.

Marmoista valmistettu patsas, jossa on teksti Aurore Karamzine.

Hietaniemen Pappi, potilas ja professori -kierroksella pysähdytään myös laitoksen perustajan Aurora Karamzinin haudalle.

Kävelyfestivaalin kaksi Diakonissalaitos-kierrosta sijoittuvat viikonloppuun 20.-21.4.2024. Osta lippusi Lippukaupasta ja tule mukaan! Linkki kauppaan on kierrosesittelyjen lopussa.

Alppikadun korttelin tarina
La 20.4. klo 13.00
Diakonissalaitos on ollut Alppikadun korttelissa vuodesta 1897. Alueelle on rakennettu monenlaisia rakennuksia toiminnan muuttuessa, ja vanhaa on muokattu uuteen käyttöön. Miksi erästä rakennusta kutsutaan Hiaksi? Kierroksella kerrotaan rakennusten lisäksi myös diakonissojen historiasta. Kuka oli Aino, entä Lina, jotka liittyvät kortteliin?
Lähtöpaikka: Alppikatu 2, Ensimmäisen linjan päässä oleva paikoitusalue: puolivälin portinpylväät
Kesto: 60 min.
Liput: 15 euroa. Myynnissä 25 lippua.Lippukauppaan.

 

Pappi, potilas ja professori
Su 21.4. klo 12.00
Hietaniemen kaunis hautausmaa kätkee sisälleen tärkeän osan Diakonissalaitoksen tarinaa. Kävelykierroksella tutustutaan Diakonissalaitoksen historiaan Hietaniemeen haudattujen henkilöiden kautta. He ovat olleet monin eri tavoin mukana yhteiskuntamme sekä diakonissalaitoksen toiminnassa.
Lähtöpaikka: Hietaniemen vanha kappeli, Mechelininkatu 2.
Kesto: 80 min.
Liput: 15 euroa. Myynnissä 25 lippua. Lippukauppaan.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: