Huippukokit suuntaavat tarmonsa heikompiosaisten auttamiseen

5.3.2021

Kun ravintolat sulkeutuvat, toiset ovet avautuvat. Ravintola Murun huippukokit kokkaavat kolmen viikon ajan heikompiosaisille, ja Diakonissalaitoksen D-asemat toimittavat avun heille, jotka sitä kipeimmin kaipaavat. Huippukokit tekevät hyvää Aurora Karamzinin jalanjäljissä: tempaus starttasi Auroran päivänä 10.3.

Kuvassa Henri Alén, Samuil Angelov ja Timo Linnamäki

Henri Alén, Samuil Angelov ja Timo Linnamäki ovat Auroroita ja auttavat heikompiosaisia kokkaamalla.

Huippukokki Henri Alén käynnisti Twitterissä auttamisbuumin ravintola-alan sulun lähestyessä. Hän lupasi valmistaa tuhat annosta ”herrojen herkkuja” kaikkein heikoimmassa asemassa oleville kaupunkilaisille – ihan solidaarisuudesta kanssakaupunkilaisia kohtaan.

“Ravintoloiden jälleen sulkeuduttua 8.3. päätimme avata toisen oven. Ajatus siitä, että kokkaisimme kolmen viikon ajan ruokaa niille, jotka todella sitä tarvitsevat elääkseen, ei vain nautinnon vuoksi. Ihmisille, jotka ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa maskin ostaminen on panostus ja joiden aamut eivät ala etäpalaverissa tai lämpimässä kodissa”, sanoo Henri Alén.

”Tuhannen annoksen tarina on projekti, joka toteutetaan puhtaasta halusta antaa ruokaa ja nautintoa ihmisille, jotka sitä kipeimmin kaipaavat”, sanoo Alén.

Kymmenet yritykset ovat antaneet lahjoituksina ruokaa, pakkauksia ja maskeja.

Diakonissalaitos toimittaa avun heille, jotka sitä kipeimmin kaipaavat

Diakonissalaitos on yli 150-vuotisen historiansa ajan ollut mukana niiden ihmisten arjessa, joilla on erityisen vaikeaa, esimerkiksi asunnottomien, syrjittyjen ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa.  Diakonissalaitoksen työntekijät vastaavat osaltaan jakelusta niin, että kaikkein vaikeimmassa tilanteessa olevat saavat ne.

“Ravintolasulku on vakava asia ja koronatilanne on paha. Meillä on paljon haasteita, mutta silti meillä on asiat paljon paremmin kuin monella muulla”, sanoo Murun omistaja ja sommelier Samuil Angelov.

Kokit Henri Alén, Timo Linnamäki ja sommelier Samuil Angelov kokkaavat ruokaa koko kolmen viikon sulun ajan.

Annokset toimittavat perille D-asemien työntekijät. Diakonissalaitoksen D-asemat Kontulassa, Kannelmäessä ja Kalliossa ovat asukkaiden kohtaamispaikkoja ja yhteisön keskuksia. Annokset jaetaan koronaturvallisesti.

Muru mukana Auroran päivän tempauksessa

“Haluttiin lähteä tarjoamaan hyvää ruokaa ja hyvää mieltä. Ensimmäinen ruoan teko- ja jakelupäivä haluttiin juuri Aurora Karamzinin päiväksi, niin että mukana ollaan!” kertoo Samuil Angelov.

Diakonissalaitos juhli keskiviikkona 10.3. Auroran nimipäivää. Tuolloin  yrityksiä ja hyvää haluavia ihmisiä kehotettiin mukaan tekemään hyvää toiselle ja lahjoittamaan heikommassa asemassa oleville, aivan kuten Aurora Karamzin aikanaan 1800-luvulla.

Auroran päivän tempaus tuo toivoa ja hyvää mieltä kaikille. Tule sinäkin mukaan tekemään hyvää: www.hdl.fi/OleAurora

Lisätietoja

Ruokajakelu: kansalaistoiminnan tuottaja Saija Karjala p. 050 563 1711
Ole Aurora -kampanja, Aurora Karamzin ja Diakonissalaitos: viestintäjohtaja Laura Niemi p. 050 373 8602

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: