Maija Hyle johtamaan Diakonissalaitoksen yleishyödyllistä toimintaa

2.6.2022

Yhteiskuntatieteiden tohtori (väit.) Maija Hyle on nimitetty Diakonissalaitoksen yleishyödyllisen toiminnan toimialajohtajaksi ja samalla konsernin johtoryhmän jäseneksi 8.8.2022 alkaen. Hyle siirtyy Diakonissalaitokselle NIRAS International Consultingin Suomen maajohtajan tehtävästä.

Hymyilevä nainen.

Kuva: Itä-Suomen yliopisto / Kuva-Ahti Oy

Maija Hyle on tehnyt koko työuransa haavoittuvimmassa asemassa olevien parissa. Hän on aiemmin toiminut muun muassa kymmenen vuotta Diakonissalaitoksen kansainvälisen toiminnan kehitysyhteistyöhankkeissa, sekä viimeisimpänä kestävän kehityksen konsultointiin keskittyvässä NIRAS International Consultingissa.

”Minua on opiskeluajoista lähtien ajanut eteenpäin halu rakentaa osaltani oikeudenmukaisempaa maailmaa. Diakonissalaitokselta löysin aikanaan ammatillisen kotini, ja odotan innolla, että pääsen jälleen osaksi tätä ihmisarvotyön huippuosaajien joukkoa”, Maija Hyle sanoo.

Hylen ympäristöpolitiikan alaan kuuluva väitöskirja tarkastettiin Itä-Suomen yliopistossa 20.5.2022, ja se käsitteli luonnonvarojen hallintaa Tansaniassa ja kansalaisten osallistumisen mahdollisuuksia siinä.

”Tutkin, miten saadaan heidän äänensä kuuluville, joiden elämästä on kyse. Väitöskirjani käsitteli Tansanian tilannetta, mutta meillä on sama tilanne Suomessa. Haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten ääni pitää saada voimakkaammin yhteiskunnalliseen keskusteluun, mutta se vaatii osaamista ja ponnisteluja kaikilta osapuolilta. Tässä meillä Diakonissalaitoksella voisi olla paljon annettavaa”, Hyle sanoo.

Maija Hyle raportoi Diakonia ja sosiaalinen vastuu -toimialan toimialajohtajana Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmströmille.

”Maijassa yhdistyy loistavalla tavalla kansainvälisen liiketoiminnan johtamiskokemus ja kolmannen sektorin ihmisarvotyön osaaminen. Hän ymmärtää syvällisesti yleishyödyllisen toiminnan ja liiketoiminnan rajapinnassa tapahtuvaa työtä, ja saamme hänestä Diakonia ja sosiaalinen vastuu -toimialallemme dialogisen johtajan ja sydämellään työtä tekevän rautaisen ammattilaisen”, sanoo Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Lisätietoa

Toimitusjohtaja Olli Holmström, olli.holmstrom@hdl.fi, 050 483 6313
Maijan Hylen haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Jenni Sarolahti, jenni.sarolahti@hdl.fi, 050 372 0828.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: