Ravintola Muru tukee ruoka-avullaan Diakonissalaitoksen työtä

24.4.2020

Korona-pandemia iski ravintoloihin kertajysäyksellä.  Tilaukset loppuivat ja ravintolat laitettiin kiinni. Kriisipalaverissa Muru-ravintolan omistajakolmikko halusi silti tukea myös heitä, joilla on asiat vielä heikommin. Murun sommelier ja omistaja Samuil Angelov  otti yhteyttä Diakonissalaitokseen ja kysyi, voiko auttaa.

Muru lahjoittaa aterioita. Diakonissalaitoksen työntekijät vastaanottavat niitä.

Ravintola käynnisti itse parissa päivässä verkossa myytävät kotilounaat, jotka toimitetaan koteihin turvallisesti. Jokaisesta ostetusta kahdeksasta annoksesta Muru lahjoittaa kaksi annosta Diakonissalaitokselle.

”Tekemättä jättäminen on huonoin asia tässä kriisissä”, sanoo Samuil Angelov. Hän itse kuskaa sadan aterian ruoka-avun ja annokset viikoittain Hirundolle Diakonissalaitokselle. Hirundo on EU:n liikkuvalle väestölle tarkoitettu päiväkeskus Kalliossa.

Kyse on kaikkien selviytymisestä tästä kriisistä

Yrittäjää huolettaa työllisyys ja koronan jälkeinen tulevaisuus ravintola-alalla. Alalla on paljon alle kolmekymppisiä ja nuorilla on vaikeassa tilanteessa muutenkin vaarana syrjäytyä. Talous on tiukoilla, kun työ kahviloissa ja ravintoloissa jää pois.

”Kehittäminen kriisissä on jalo ajatus, mutta käytännössä kyse on selviytymisestä. Yrittäminen on hyvä sana, joka kuvaa tätä tilannetta”, sanoo Samuil Angelov.

”Yritystuista lainat on maksettava pois eikä valtion kassa ole pohjaton. Muutoin lisääntyy syrjäytyneiden joukko, joka etsii sitten apua esimerkiksi Diakonissalaitokselta.”

Angelov uskoo kuitenkin, että vain tekemällä päästään eteenpäin.

”Hirundon liikkuva väestö on yksi ryhmä, joka tarvitsee tukea. Sanoimme, että Diakonissalaitos voi itse valita kohteen aterioille. Ruoka-avulla saadaan resursseja sitten muuhunkin käyttöön”, sanoo Angelov.

Hirundo-yksikön johtaja Borislav Borisov  piti puolestaan ideaa mahtavana ja totesi, että ”voimme ottaa kaiken, mikä on ruokaa! Me tarvitsemme sitä.”

 

Kirjoittaja Iiris Kivimäki työskentelee Diakonissalaitoksella varainhankinnan asiantuntijana.

 

Levähdyspaikan tarjonneen päiväkeskus Hirundon toimintaa on jouduttu yksinkertaistamaan koronakriisin ja asiakkaiden turvallisuuden vuoksi. Paluu kotimaahan on silti monelle katujakin toivottomampi vaihtoehto. Diakonissalaitos ylläpitää hätämajoitusta, jossa liikkuva väestö voi nukkua lämpimässä muiden asunnottomien rinnalla. Yösijan lisäksi tarvitaan kuitenkin muutakin, esimerkiksi hygieniatuotteita. Tähän kriisiin tarvitaan sinun tukeasi, jo tänään. Kiitos.

Lahjoita!
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: