Diakonissalaitoksen uusi strategia Yhdessä rohkein kutsuu kaikki mukaan ihmisarvotyöhön 

30.9.2021

Diakonissalaitos on tehnyt yli 150 vuotta työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Tämä tavoite on myös uuden, henkilöstön ja sidosryhmien kanssa tehdyn strategiamme ytimessä. Juuri nyt tarvitaan rohkeutta ja aktiivista otetta heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi.

 Kuva, jossa on teksti Yhdessä rohkein.

 

”Diakonissalaitos on kasvanut ja valtakunnallistunut nopeasti ja samalla toimintaympäristömme on isossa muutoksessa. Meidän oli tarpeellista yhdessä miettiä ja kirkastaa tulevaa suuntaa ja valintoja. Saimme aikaan innostavan ja eteenpäin katsovan strategian, johon jokaisen työntekijän, asiakkaan ja yhteistyökumppanin on helppo liittyä mukaan”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström kiittää. 

Haluamme toimia entistä vaikuttavammin

Strategiassa on neljä painopistettä, joihin Diakonissalaitos tulee panostamaan tulevaisuudessa.  Keinojamme ovat rohkea vaikuttaminenvaltakunnallistuminenyhtenäisyyden vahvistaminen sekä tulevaisuuden työyhteisön rakentaminen. 

”Kaikki strategian painopisteet ovat tärkeitä, mutta juuri tällä hetkellä eriarvoistuminen etenee ja etenkin syrjäytymisvaarassa olevat nuoret tarvitsevat tukea. Tarvitaan suunnannäyttäjää ja aktiivista otetta heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi. Haluamme toimia entistäkin vaikuttavammin ihmisarvon puolesta niin palveluliiketoiminnoissa kuin diakoniatoiminnassa”,  

Osaamistamme tarvitaan asiakasta lähellä

Yhteiskunnallisena yrityksenä kasvu ei ole Diakonissalaitokselle itseisarvo, vaan sen palveluita ja osaamista tarvitaan asiakkaan lähellä.  

”Tunnemme hyvin erityistä tukea vaativat asiakkaat ja meillä on hyödyllistä osaamista palvelujen ja toiminnan kehittämisestä sekä tulosten mittaamisesta. Haluamme vaikuttaa siihen, millaiseksi erityistä tukea tarvitsevien ihmisten elämä suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa muodostuu. Kehittämistyöhön haluamme niin yhteistyökumppanit kuin asiakkaatkin mukaan”, Holmström sanoo. 

Sote-alalla tehdään tulevaisuuden työtä

Paheneva työvoimapula kiirehtii panostamaan siihen, että Diakonissalaitos nähdään tulevaisuuden työpaikkana niin nykyisten kuin tulevien työntekijöiden silmissä.  

”Haluamme näyttää, että työ sote-alalla on rohkeaa, uutta luovaa ja teknologisesti edistyksellistä – tulevaisuuden työtä. Tässä onnistuminen on kaiken edellytys. Tavoitteemme on olla vieraanvarainen ja kutsuva yhteisö, johon on helppo tulla asiakkaana, uutena työntekijänä ja kumppanina.​ Meillä tehdään tulevaisuudessakin työtä ammattitaidolla ja sydän mukana.”  

Strategiaprosessi perustui muotoiluajatteluun, ihmiskeskeiseen suunnitteluun ja ketterään tekemiseen. Prosessissa oli mukana laajasti henkilökuntaa ja sidosryhmiä (yli 800 henkilöä). Yhteistyökumppanimme työskentelyssä oli Futurice Oy.  

Lue lisää strategiasta

 

Katso video, jossa toimitusjohtaja Olli Holmströmin kertoo strategiasta.

Katso videomme, joka kutsuu sinut mukaan tekemään maailmasta parempaa paikkaa.

 

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Olli Holmström, olli.holmstrom@hdl.fi
Viestintäjohtaja Laura Niemi, laura.niemi@hdl.fi

Piirroskuva Diakonissalaitoksen strategiasta. Visiona Jokaiselle ihmisarvoinen elämä.

                                                             

 

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: