Tanssitaideteos Seitsemän askelta rakkauteen Diakonissalaitoksen kirkossa 6.4. klo 16

19.3.2024

Seitsemän askelta rakkauteen -tanssitaideteoksen keskiössä on ihminen, joka on sekä nainen että taiteilija. Jokainen askel on kuin pienostarina, jossa näyttäytyy naisen monet kasvot.

Teoksen esittää tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström Diakonissalaitoksen kirkossa lauantaina 6.4.2024 klo 16. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Mustapukuinen nainen tanssii.

Kokoamateos Seitsemän askelta rakkauteen sai ensi-iltansa tässä muodossa Oulun tuomiokirkon Vanhan kappelin 100-vuotisjuhla viikolla marraskuussa 2023.

Seitsemän askelta rakkauteen -tanssitaideteos koostuu seitsemästä kohtauksesta. Taiteilija kysyy teoksessaan hiljaa, onko kuitenkin olemassa jotain yksilöä suurempaa ja jos, johtaako se askelia kohti pyhää?

Seitsemän askelta kuljettaa katsojaa mukanaan kokonaan hetken, joka pysähtyy. Lopussa jäljellä on uhmakas Toivo, vaativa Rakkaus ja luopuva Usko, joiden sisällä on koko hetkeen pysäytetty elämä.

Teoksen musiikkina kuullaan kooste mm. Leevi Madetojaa, Jean Sibeliusta, Hildegard von Bingeniläistä sekä Arvi Pärtiä. Teoksen on harjoittanut ja osin koreografioinut tanssitaiteilija Marie-Pierre Genovese. Teoksen puvustus on pukutaitelija Outi Räsäsen käsialaa. Teoksen kesto on noin 50 minuuttia.

Balettiutanssija Diakonissalaitoksen kirkossa.

Tuuli-Maaria on esiintynyt kirkossamme aiemminkin vuosina 2021-2022. Tuolloin hän tulkitsi vivahteikkaasti  Aurora Karamzinin elämää teoksessa ”Aurora Karamzinin monet kengät.”

 

Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström

Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström (1983) on luonut kansainvälisen uran balettitanssijana sekä koreografina.

Nykyisin sekä Nizzassa Ranskassa että Helsingissä ja työskentelevä solistitanssija ja balettimestari tunnetaan Suomessa parhaiten hänen vahvoista naisista kertovista kirkkoteoksistaan: Turun tuomiokirkon Kuningatar Kristinasta, Rooman Villa Lantesta lähteneestä kiertueteoksesta Pyhästä Birgitasta, Helsingin Diakonissalaitoksen tilausteoksesta Aurora Karamzinista sekä Oulun tuomiokirkon tilausteoksena syntyneestä upeasta Tomusta Taivaanrantaan keväältä 2022. Keväällä 2023 Louhensalo-Lindström nähdään mm. Oulun tuomiokirkon tilausteoksessa Askeleet luotasi, Maria, joka sai ensi-iltansa hiljaisella viikolla. Teoksessa hän tanssii Maria Magdalan vaativan roolin.

Käynti kirkkoon:

Kirkkoon saavutaan pääovesta. Se sijaitsee Ensi linjan paikoitusalueen puolella. Saavuthan paikalle ajoissa, sillä ulko-ovi lukitaan klo 16. Mikäli tarvitset esteettömän sisäänkäynnin, soitathan etukäteen puh. 040 485 3545.

 

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: