Vamos kerää nuorilta 1000 tarinaa mielenterveyspalveluista

24.10.2022

Millainen kuva mielenterveyspalveluista piirtyy, kun oman tarinansa kertoo 1000 nuorta? Entä miten mielenterveyspalveluita pitäisi kehittää, jotta mielenterveyden häiriöt eivät olisi enää suomalaisnuorten yleisin työkyvyttömyyden syy? Diakonissalaitoksen Vamoksen “1000 mielen tarinaa” -hanke tuo nuorten äänen osaksi mielenterveyden kriisin ratkaisua.

Ihminen seisoo seinän vieressä ja katsoo suoraan kameraan.

Nuori, onko sinulla kokemusta mielenterveyspalveluista? Lue lisää 1000 mielen tarinaa -hankkeesta ja jaa oma tarinasi! Kuva: Teemu Ullgren.

1000 mielen tarinaa -hanke kerää suomalaisilta nuorilta omakohtaisia tarinoita mielenterveyspalveluista. Tarinoiden keruu on nyt alkanut. Jatkossa aineistoa hyödynnetään palveluiden kehittämisessä.

”Kokoamme digialustalle nuorten tarinoita ja kokemuksia mielenterveyspalveluissa. Kertynyttä aineistoa hyödynnetään aloittavien hyvinvointialueiden palveluiden kehittämisessä ja ammattilaisten osaamisen vahvistamisessa. Tuomme nuorten kokemukset, havainnot ja kehittämisehdotukset myös muiden päätöksentekijöiden ulottuville”, kertoo Vamoksen palvelualuejohtaja Vesa Sarmia.

”Hankkeen tarve nousi nuorilta itseltään, ja myös alkuperäinen hankeidea on Vamoksen kokemusasiantuntijanuoren kehittämä. Nuorilla on valtavasti näkemystä omien palveluidensa kehittämisestä, ja on tärkeää saada heidän äänensä kuuluviin,” Sarmia sanoo.

Nuori, kerro tarinasi ja ole osa mielenterveyskriisin ratkaisua!

Onko Sinulla kokemusta mielenterveyspalveluista? Lue lisää hankkeesta verkossa osoitteessa https://www.hdl.fi/1000-mielen-tarinaa, ja ilmaise kiinnostuksesi tulla mukaan. Ilmoittautuneet saavat kutsun hankkeen verkkoalustalle.

Lisätietoa

Vesa Sarmia, palvelualuejohtaja, Diakonissalaitoksen Vamos, vesa.sarmia@hdl.fi, 040 486 7772

Diakonissalaitoksen Vamos on nuorten vaikuttavien valmennuspalveluiden asiantuntija, kehittäjä ja toteuttaja. Uraauurtava toiminta alkoi vuonna 2008 Helsingistä ja on kasvanut valtakunnalliseksi. Vamos tukee nuoria, joita huolettaa arjessa pärjääminen, mielenterveys, asuminen, raha-asiat tai koulu- ja työelämään pääsy. Palvelu on suunnattu pääasiassa 16–29-vuotiaille, jotka ovat työn ja koulutuksen ulkopuolella.  Kuluneiden vuosien aikana palveluiden piirissä on ollut yhteensä 15 000 nuorta.

1000 mielen tarinaa -hankkeen rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Lue lisää 1000 mielen tarinaa -hankkeesta
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: