Webinaari: Nuorten ratkaisut hyvään elämään

31.8.2022

Diakonissalaitoksen Nuorten ohjelma järjestivät yhdessä nuorten kanssa webinaarin, jonka aiheena oli mielenterveys.  Webinaarissa etsittiin ratkaisuja palveluiden kehittämiseen, jotta ne tukisivat paremmin nuorten hyvinvointia. Keskusteluihin osallistui niin nuoria kuin asiantuntijoitakin. 

 

Diakonissalaitoksen Nuorten ohjelma on tavannut 140 haastavassa tilanteessa olevaa nuorta kasvotusten eri puolilla Suomea. Nuorten kanssa on keskusteltu hyvästä elämästä ja lähes poikkeuksetta kaikkialla nuoret ovat nostaneet esille mielenterveyspalvelut ja niiden toimimattomuuden. 

Nuorten mielenterveyskriisistä puhutaan yhteiskunnassa yleisesti, ja tähän on löydettävä ratkaisuja mahdollisimman pian. Uskomme, että parhaat ratkaisut löytyvät yhdessä nuorten kanssa, joilla itsellään on omakohtaista kokemusta aiheesta.  

Nuorten suunnittelemassa webinaarissa pyrittiin etsimään ratkaisuja palveluiden kehittämiseen, jotta ne tukisivat paremmin nuorten hyvinvointia. Ääneen pääsivät nuoret itse, sekä nuorten kanssa toimivia asiantuntijoita. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin ajankohtaista tutkimustietoa aiheesta.  

 

Nuorten mielenterveyskriisiä käsittelevää webinaaria ovat olleet suunnittelemassa nuoret. Kuvassa Laura, Valtteri, Valentina ja Erhan.

 

Ohjelma

15:00 TILAISUUDEN AVAUS
Katri Angeria ja Valentina Vihonen, Nuorten ohjelma 

NUORTEN KOKEMUKSIA – KUN KUKAAN EI AUTA

ONKO VANHEMPI SUKUPOLVI PETTÄNYT NUORET?
Tutkimustietoa nuorten aikuisten hyvästä elämästä

Eija Eronen, asiantuntija, YTM, E2 Tutkimus 

RATKAISUJA MIELENTERVEYSKRIISIIN
Erhan Daler, nuori; Jerry Hagelberg, nuori;  Vesa Sarmia, palvelualuejohtaja, Vamos-nuoret; Timo Pasanen, psykologi, Diakonissalaitoksen lasten ja nuorten palvelut 

TILAISUUDEN PÄÄTÖS
Katri Angeria ja Valentina Vihonen, Nuorten ohjelma

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: