Yhteisissä olohuoneissa ja kotisohvilla jammailtiin Erinin ja Teflareiden tahtiin

23.3.2021

Diakonissalaitos järjesti Kohti kesää! -virtuaalikonsertin kaikkien asiakkaidensa ja henkilöstönsä iloksi. Yhteisissä olohuoneissa ja kotisohvilla nautittiin huippusuosittujen Erinin ja Teflon Brothersin musiikista. Virtuaalikonsertin chatissa jaettiin konserttitunnelmia ja konsertissa otettiin myös etäyhteyksiä eri puolilla Suomea oleviin yksiköihin.

Kohti kesää konsertin juontajat haastattelevat esiintymislavalla Eriniä.

”Konsertin kuuntelu kotisohvalta herkkuja syöden ja sukkaa kutoen kuulostaa hyvältä”, sanoi Erin haastattelun aluksi, kun tilaisuutta juontaneet Matleena Myllyrinne ja Pertti Keinänen lukivat tapahtumachattiin kirjoitettuja fiiliksiä. ”On tässä korona-ajassa siis jotain hyvääkin, kuten tällaiset konsertit. Mutta toivottavasti pian päästään tapaamaan livenä”, jatkoi Erin.

Caritas Palvelujen Rovaniemen yksikön asiakkaita kiinnosti, millaista Erinillä on ollut laulukilpailujen tuomarina. Erin kertoi, että oikeastaan hän ei ollut tuomari, vaan valmentaja. Hänestä on ollut hienoa päästä jakamaan omaa osaamistaan ja valmentamaan lahjakkaita laulajia.

Jyväskylän Vamos-nuoret kysyivät Eriniltä, että miten hänestä tuli laulaja. Erin kertoi, että Kylie Minoque on ollut pienestä lähtien hänen esikuvansa ja innostanut häntä artistin uralle. Erin paljasti, että on opetellut myös nostamaan toista silmäkulmaa, kuten Kylie.

Erin kertoi, että saa voimaa korona-arkeen ihan tavallisista asioista, arjen rutiineista ja erityisesti luonnossa liikkumisesta.

Virtuaalikonsertti suurella sydämellä

Illan toisena artistina esiintynyt Teflon Brothers kertoi, että he tekevät tämän keikan suurella sydämellä. ”Meillä artisteilla keikkoja on ollut vähemmän kuin koskaan, hoiva- ja ohjaushenkilöstöä on taas tarvittu enemmän kuin koskaan. Kunnia tuoda iloa ja piristystä niin asiakkaiden kuin henkilökunnan arkeen”.

Teemunkodin asiakkaat Lahdesta ja Tammituvan asiakkaat Helsingistä nauttivat myös keikasta ja pääsivät suoraan lähetykseen jakamaan konserttitunnelmia.

Yhteenkuuluvuus tuntui, vaikka läsnäolo oli virtuaalista

Asiakkaiden ja henkilöstön hyvinvointi on Diakonissalaitokselle hyvin tärkeää. Hyvinvointia rakennetaan erityisesti arjen kohtaamisissa, mutta yhteiset juhlahetket tuottavat iloa ja lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta. Virtuaalikonsertin chatissa jaettiin konserttitunnelmia, toivottiin biisejä ja hehkutettiin esiintyjiä. Yhdessä chattikommentissa sanottiin ”Tästä tulee huikean toiveikas olo. Musiikki ja te työkaverit siellä”.

”Asiakkaamme ja henkilöstömme ovat joutuneet joustamaan ja selviytymään vaativassa korona-arjessa. Yhdessä olemme pärjänneet uskomattoman hienosti. Tämän konsertin myötä halusimme kiittää hyvin sujuneesta yhteisestä toiminnasta sekä antaa piristysruiskeen arjen keskelle, jotta jaksamme vielä suojautua ja taistella koronaa vastaan”, toteaa Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Kohti kesää -konsertti toteutettiin osittain Diakonissalaitoksen saamalla testamenttilahjoituksella, jossa toivottiin, että asiakkaille ja henkilökunnalle tuotetaan iloa ja virkistystä. Diakonissalaitos kiittää lahjoituksesta.

Virtuaalikonsertin tunnelmia voit löytää sosiaalisesta mediasta aihetunnisteilla #kohtikesää #sydänmukana.

Katso alta videokooste, jossa tunnelmia kotikatsomoista.

https://dreambroker.com/channel/gsvp194u/4u4qn4u9

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: