Elämänhallinta tuo Somalimaan nuorille voimaa koronakriisin keskellä

14.9.2020

Diakonissalaitoksen nuorten elämänhallintaa, työllistymistä ja toimeentuloa edistävä kehitysyhteistyöhanke Tulevaisuuden etsijät Somalian Somalimaassa etenee koronaviruksesta ja rajoitustoimista huolimatta. Lisäksi alueella kamppaillaan rankkasateiden ja heinäsirkkojen aiheuttamien tuhojen kanssa. Katso videolta, miten koulutus on muuttanut Hadia Khadarin elämää paremmaksi!

Kolme somalialaista miestä. He ovat mukana hankkeessa Tulevaisuuden etsijät.

Nuorten ryhmässä opiskellaan työelämätaitoja ja elämänhallintaa. Taustalla Mustaqbaldoon-hankkeen koordinaattori Abdiaziz Hersi.

 

Suomen ulkoministeriön rahoittama kehitysyhteistyöhanke Tulevaisuuden etsijät on ollut käynnissä Somalimaan pääkaupungissa Hargeisassa jo puolentoista vuoden ajan. Diakonissalaitoksen työntekijä Suldaan Said Ahmed vieraili elokuussa paikan päällä ja kävi samalla tervehtimässä paikallista kumppanijärjestö Y-PEERiä. Y-PEER on pitkään nuorten parissa toiminut järjestö ja luotettava kumppani Diakonissalaitokselle.

Vierailunsa yhteydessä Said Ahmed seurasi paikallisen kumppanin toimintaa ja motivoi nuoria jatkamaan oman elämänhallinnan kehittämistä.

”Nuorten unelmat ja haasteet ovat täällä ja Suomessa pitkälti samoja. Tehdään töitä, opiskellaan, saadaan ystäviä ja mielekästä tekemistä. Hanke tukee näiden tavoitteiden saavuttamista,” Suldaan Said Ahmed kertoo.

Monet nuorista olivat myös kiinnostuneita yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Said Ahmed kannusti nuoria lisäksi vapaaehtoistyöhön kertomalla Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnasta. Monet vapaaehtoisista ovat työelämässä olevia ihmisiä, jotka haluavat tehdä merkityksellisiä ja arvokkaita tekoja auttamalla muita.

”Yhteiskunta ei kehity ilman kansalaistoimintaa,” Said Ahmed jatkaa.

Tulevaisuuden etsijät mukana koronanvastaisessa rintamassa

Koronarajoitusten takia normaalit kehitysyhteistyöhankkeiden seurantamatkat ovat hankalaa toteuttaa. Suldaan Said Ahmedin vierailulla oli tärkeä merkitys myös hankkeen seurannan kannalta. Pieni osa hankkeen rahoituksesta on ohjattu koronasta tiedottamiseen, ja järjestö onkin toiminut Somalimaassa aktiivisesti koronanvastaisessa rintamassa. Diakonissalaitoksen tuella Y-PEER on painanut tarroja ja esitteitä, joissa on ohjeistettu suojautumaan oikein sekä kerrottu miten tulee toimia oireiden ilmaantuessa.

Ensi keväänä hankkeessa alkaa uusi vaihe, kun Diakonissalaitoksen kehittämää Vamos-konseptia laajennetaan ja pyritään tavoittamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia nuoria.

 

Diakonissalaitoksen Tulevaisuuden etsijät (Mustaqbaldoon)-hankkeessa Somalimaassa tuetaan nuoria elämäntaidon hallinnassa ja työelämätaidoissa. Katso videolta, miten koulutus on muuttanut Hadia Khadarin elämää paremmaksi!

https://dreambroker.com/channel/ar3rihog/85dbeopq

 

Lue lisää hankkeen työstä koronapandemian aikana Lue lisää Diakonissalaitoksen kansainvälisestä työstä

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: