HOK-Elannon lahjoituksella tukea 100 nuorelle

Vuonna 2017 HOK-Elanto lahjoitti Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 000 euroa Diakonissalaitoksen Vamos-toiminnalle. Lahjoituksella käynnistettiin Vamos Stadi ja palkattiin vuodeksi 2018 kaksi uravalmentajaa. Yksilöllinen uravalmennus – urasuunnittelu ja tuki – tavoitti 100 työn ja koulutuksen ulkopuolella olevaa pääkaupunkiseudun nuorta.

Mies tasapainoilee narun päällä. Uravalmennus olisi ehkä hänelle?

 

 

HOK-Elannon lahjoitus on hieno esimerkki yhteiskunnallisesta vastuusta, joka tukee koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten kiinnittymistä yhteiskuntaan. Käynnistimme merkityksellisen yhteistyön, jolla oli laajasti nuorten hyvinvointia vahvistava vaikutus.

Hanke tavoitti lähes 100 nuorta, joista osa pääsi siirtymään uravalmennuksesta eteenpäin opiskelemaan tai töihin. Vamoksen valmennukseen tulleiden nuorten taustat vaihtelevat peruskoulun keskeyttäneistä korkeakoulututkinnon suorittaneisiin ja jokaisella on omat kiinnostuksenkohteet ja tavoitteet. Jokaisen nuoren kohdalla myös valmennusprosessi on yksilöllinen. Joillekin riitti lyhyt sparrailu työnhakuun tai opiskeluun liittyen, kun taas toisten kohdalla uravalmentaja kulkee rinnalla useita kuukausia tai jopa vuosia.

Jokainen nuori sai Vamoksessa oman työntekijän, jolla oli aikaa tutustua nuoreen ja etsiä yhdessä nuoren kanssa polku tulevaan. Tämän ansiosta Vamoksen työ on tuloksellista ja yli 60 % Vamos Stadi -hankkeessa päättäneistä nuorista työllistyi tai aloitti opinnot.

Vamoksen uravalmennuksessa hienoa on se, ettei tuputeta mitään, vaan kartoitetaan sun oma juttu ja lähdetään oikeaan suuntaan. Jokaisella meillä on oma talentti, se pitää vaan löytää, sanoo valmennuksen käynyt Eetu.

HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Leväsen mukaan yritys on vuosien varrella ollut mukana useissa nuorisohankkeissa. Vamos oli hyvin luonteva yhteistyöhanke, sillä HOK-Elanto on  toimialueen suurimpia työllistäjiä. Noin neljäsosa työntekijöistämme on alle 25-vuotiaita. “Haluamme tehdä voitavamme nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.”

#vamostadi #vamoshelsinki #vamosnuoret

Vamos Stadin toiminta on päättynyt, mutta Vamos Helsinki tarjoaa uravalmennusta.
Tässä linkki uravalmennuksesta kertovalle sivulle.

Lue lisää Vamoksen toiminnasta

Artikkeli julkaistiin joulukuussa 2017 ja sitä on päivitetty maaliskuussa 2021.

 

 

13 000 nuorta 

Vamos on  tavoittanut vuosina 2008-2020.

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: