Kiinnostaako Nuotti-valmennus? Näin pääset mukaan

Nuori mies ja nainen ajavat polkupyörällä. Nuotti-valmennus molemmilla mielessä?

Kenelle valmennuksesta voi olla hyötyä?

NUOTTI-valmennus on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä.

Mitä Nuotti-valmennus tarkoittaa?

Valmennuksesta nuori saa oman valmentajan, jonka kanssa yhdessä mietitään ratkaisuja elämäntilanteen pulmiin. Oma Nuotti-valmentaja auttaa nuorta löytämään voimavaransa ja vahvuutensa – niitä kun jokaisella nuorella on!

Tavoitteena on, että nuori kiinnostuisi elämäntilanteestaan ja tulevaisuuden suunnittelusta. Parhaimmillaan valmennus voi johtaa suoraan opiskelu- tai työpaikkaan.

Nuotti-valmennus suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti, nuoren tarpeista lähtien. Valmennus on nuorelle maksuton.

Miten valmennukseen pääsee?

Valmennuksen aloittaminen on helppoa.

Jos sinä tai läheisesi on kiinnostunut aloittamaan valmennuksen, ota yhteys Kelan valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205.

Kelan asiantuntija haastattelee hakijan, jonka jälkeen hän saa päätöksen kuntoutuksesta. Lomakkeita tai lääkärinlausuntoja ei tarvita.

Myönteisen päätöksen saatuaan nuori voi itse valita kenen palveluntuottajan kanssa haluaa valmennuksen aloittaa. Diakonissalaitoksen Vamos tarjoaa Nuotti-valmennusta pääkaupunkiseudulla, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä ja Turussa.

Halutessasi voit kysyä Kelan yhteydenottoon apua myös Vamoksesta.

Kelan tietoa NUOTTI-valmennuksesta löytyy täältä

Diakonissalaitoksen NUOTTI-valmentajiin voit tutustua täällä

Lisätietoja
Marika Puurtinen, yksikönjohtaja
050 313 4421
marika.puurtinen@hdl.fi

 

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: