Pakolaisuuden haavat -podcast 1: Kidutettujen lasten ja nuorten kuntoutus

17.8.2022

Pakolaisuuden haavat on kolmeosainen podcast-sarja sodan ja pakolaisuuden aiheuttamista traumoista ja niiden kuntouttamisesta Suomessa. Ensimmäisessä osassa aiheena on ryhmistä haavoittuvin: lapset ja nuoret.
Kuuntele podcast
Lataa jakso tekstinä (pdf)

Pakolaisuuden haavat -podcast. Jakso 1: Kidutettujen lasten ja nuorten kuntoutus.

Maailmassa on paljon hyvää, mutta joskus kamalia asioita tapahtuu ihan tavallisille ihmisille. Sodan ja pakolaisuuden aikana koetut tapahtumat jättävät aina ihmiseen jäljen, silti on jatkettava eteenpäin.

Kolmeosaisessa Pakolaisuuden haavat -podcastissa Matleena Myllyrinne keskustelee Diakonissalaitoksen Psykotraumalogian keskuksen asiantuntijoiden kanssa sodan ja pakolaisuuden aiheuttamista traumoista ja niiden kuntoutuksesta Suomessa.

Diakonissalaitoksella kidutettujen lasten ja nuorten toiminnasta vastaava projektipäällikkö Marjo Neste kohtaa päivittäin työssään sodan ja pakolaisuuden traumatisoimia lapsia, nuoria ja perheitä. Sota koskettaa kipeimmin lapsia ja nuoria, jotka ovat kaikkein haavoittuvimmassa asemassa ikänsä ja kehityksensä puolesta. Lapset kokevat ja näkevät sodan keskellä asioita, joita ei yhdenkään lapsen tulisi kokea. Meille Suomeenkin tulee joka vuosi lapsia, joita sota ja pakolaisuus on koskettanut.

Miten sodan ja pakolaisuuden traumoista voi selvitä? Miten jokainen meistä voi auttaa sodan kokenutta? Matleena Myllyrinne kysyy ja Marjo Neste vastaa.

Podcast on osa PALOMA-osaamiskeskuksen toimintaa, joka on saanut rahoitusta Euroopan Unionin sisäasioiden Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta sekä sosiaali- ja terveysministeriön mielenterveysstrategiasta.

Pakolaisuuden haavat -podcast löytyy myös Spotify-palvelusta. Linkki sarjaan: Pakolaisuuden haavat

Lisätietoa:

Kidutettujen lasten ja nuorten toiminta Diakonissalaitoksella
Marjo Neste, marjo.neste@hdl.fi, 050 502 7601

Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksen Paloma-osaamiskeskus
Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua: